Tészta: 9 tojásfehérjét alaposan kikeverünk 20 dkg kristálycukorral, majd beleadagolunk lassanként 25 dkg darált mákot, majd 5 dkg lisztet (amibe belekevertünk 1 teáskanál szódabikarbónát), végül 5 dkg olvasztott margarint. 22 cm átmérőjű kört rajzolunk sütőpapírra, és előmelegített sütőben 6 lapot sütünk a masszából.
Krém: 4,5 dl tej, 1,5 csomag vaníliás pudingpor (főzős), 10-12 dkg kristálycukor, 2 egész tojás és 20 dkg vaj. Kevés tejet a tojással, pudingporral és a cukorral simára keverjük, a maradék tejet forrni tesszük. Mikor forr, beleöntjük a keveréket, sűrűre főzzük. Kicsit hűtjük, majd belekeverjük a vajat.
Bevonat: porcukorból kevés vízből és piros ételfestékből sűrű masszát keverünk, és azzal vonjuk be a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése