péntek, január 22, 2010

Zebratorta


Ez egy nagyon mutatós és finom süti, aminek az elkészítése a látszat ellenére nagyon egyszerű!
A receptet én itt találtam, semmit nem módosítottam rajt. Itt részletesen minden megtalálható, fázisfotókkal kiegészítve, szóval ez alapján szerintem mindenkinek menni fog!

A fiamnak is annyira ízlett, hogy kérte, süssek egyet az iskolai karácsonyi ünnepélyükre is :)...és ott is nagy sikere volt:)))

Hozzávalók (1 db tortához)

5 db egész tojás
12 g sütőpor
250 g porcukor
125 ml langyos víz
250 ml étolaj
375 g liszt
4-5 evőkanál holland kakaópor
1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítése:

Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk a vizet, és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet apránként keverjük bele, végül a keményre felvert fehérjéket óvatosan beleforgatjuk. Megfelezzük a tésztát, az egyik feléhez hozzászitáljuk a kakaót, és a fahéjat, majd összekeverjük. Elkezdjük a tészta rétegezését. Először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit teszünk a tortaforma közepére. Nem kell elkenni!
Erre jön 2 kanálnyi kakaós tészta. Mindig középre kell tenni az újabb adagot! Ezt a kanalazgatást addig folytatjuk, míg el nem fogy a tésztánk.

Ezt követően kb 50 percig sütjük, 165 C fokon.
A végeredmény egy belülről is nagyon látványos és ízletes sütemény lesz!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése