péntek, augusztus 13, 2010

Hófehérke

Hogy miért ez a neve?...nem tudom, talán a tészta fehérsége miatt, hisz van benne csokis krém is...
30 dkg lisztet késhegynyi szódabikarbónával jól összekeverünk, 5 dkg margarint, 10 dkg porcukrot, 1 egész tojást és kb 1 dl tejet hozzáadunk. Összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, tepsi hátán egyesével kisütjük a lapokat (én lisztezni szoktam a tepsit, úgy nem ragad le a tészta). Eközben elkészítjük a krémet: 6 dl tejbe 2 csomag vaníliás pudingot főzünk, 20 dkg cukorral. A tűzről levéve robotgéppel hozzádolgozunk 25 dkg hideg margarint, jó alaposan elkeverjük. Kettévesszük, és az egyik felébe 1-2 evőkanál kakaóport keverünk.
A még meleg krémekkel megtöltjük a kisült lapokat (tészta, csokis krém, tészta, vaníliás krém, tészta), majd egy kis súllíal lenyomatjuk.

Igazából másnapra lesz finom, akkorra puhul át a tészta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése