péntek, december 14, 2012

Blogkóstoló...játék

Az úgy történt, hogy hirtelen megláttam egy játékot, gondoltam gyorsan jelentkezem, és akkor talán inspirál újabb bejegyzésekre...a játék Barbi oldalán indult...
Az oldal, ahonnan választanom kellett recit, Katalin konyhája. Keresgéltem-nézgelődtem és végül a gyümölcskenyér és a pöttyös mákoskalács receptekre esett a választásom.

A két receptet a leírás alapján készítettem el, kis változtatást azonban mindegyiknél eszközöltem :)
Leírások a fenti linken megtalálhatók, ide pedig a módosításokat írnám csak le:

A gyümölcskenyérnél  fél adagot készítettem,  a belevalók helyett  csak 10 dkg aszalt citrom szeletkét tettem, illetve a rum helyett nálam egy egész citrom leve került a tésztába. Aztán még a formától is eltértem, mivel kaptam kölcsönbe egy kis kuglófokat sütő szilikon formát, hát ebbe került a massza :)...és a végeredmény képekben:

Akkor most jöjjön a pöttyöskalács csavrja :) Nos, ott igazából annyit változtattam, hogy mák és eperlekvár töltelékkel készültek a gombócok, így kerültek a formába :) Nagyon ötletes ez a fajta sütés, akár aranygaluskához is el tudom képzelni, diótöltelékkel....
Maradt még tésztám (kisebb formában készült), amit kakaós cukorral hintettem meg, feltekertem és csigaalakban egy kisebb kuglófformában sütöttem meg:
a kakaós és a pöttyös kalácsok:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése