péntek, augusztus 07, 2009

Rákóczi túrós


Végre, végre elkészült! Már nagyon régóta készülök-készülünk erre a sütire Anyuval. Recepteket néztem mindenhol, aztán végül mindegyiken módosítva egy keveset, ez sült ki belőle:

Tészta: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, egy kávéskanál sütőpor, csipet só. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd elősütjük.
Krém: 1 kg túrót (0,5 kg krémes és 0,5 kg sima) 2 tojássárgájával és 20 dkg porcukorral jól kikeverünk, tehetünk bele mazsolát is (én kb. 5 marékra valót tettem). Az elősütött tésztát megkenjük sárgabarack lekvárral, erre ráhalmozzuk a túrót és újra vissza tesszük sülni.
Hab: 4 tojásfehérjét 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. Amikor a túró már majdnem jó, kivesszük a tésztát a sütőből, ráhalmozzuk a tojáshabot és még kb. 10 percig sütjük-szárítjuk.

Ha igazán szépre szeretnénk, a habot rácsozva nyomjuk a tésztára, közé pedig sárgabarack lekvár kerül (ha nem sietek, legközelebb ezt a verziót készítem el).

Nagyon kiadós, igazán finom süti lett :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése