szerda, szeptember 01, 2010

Csíkos sütemény


Barátnőmtől kapott recept, egyszerű, mutatós és nagyon finom:))

Háromféle tésztát kell sütni, majd közé tenni a búzadarás krémet...

Mindhárom laphoz a hozzávaló: 150 gr tejföl, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál porcukor, kávéskanál szódabikarbóna, 1 egész tojás. Ezeket jól összekeverjük és hozzáadunk még:

- a diós laphoz: 5 evőkanál darált diót

- a kakaós laphoz: 5 evőkanál cukrozatlan kakóport

- a mákos laphoz: 5 evőkanál darált mákot.

Külön-külön kisütjük a lapokat. Közben elkészítjük a tölteléket:

1 l tejhez adunk 20 dkg cukrot, ebben megfőzünk 8 evőkanál búzadarát jó sűrűre, majd a tűzről levéve belekeverünk 25 dkg vajat.

A süteményt összeállítjuk: diós lap, krém fele, kakaós lap, krém fele, majd végül a mákos lap. Kicsit lenyomjuk, hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva szeletelhető.

Megjegyzés: legközelebb másfélszeres mennyiségű krémmel készítem, az egyik lapot plusszban még megkenem sárgabarack lekvárral....és míg el nem felejtem, a tepsibe fogom visszarakni, tölteni, úgí nem folyik ki a krém, míg egy kicsit dermed...vagy várni kell a krém hűlésére:)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése