szerda, június 10, 2009

Lecsó - tojással

Az idei első...de már nagyon vágytam az ízére...

kb. 80 dkg színes paprika (lecsónak való, nem kell a legszebb és legdrágább)
3 nagyobb fej jó érett paradicsom
3 szál nagyobb újhagyma

kevés olaj
4 tojás

Az előkészítés többe van, mint maga az étel főzési ideje...

A zöldségeket megmosom, leszárítom. A hagymát karikára szeletelem, a paprikát szintén (előtte kicsumázom, magokat eltávolítom belőle) karikára vágom. A paradicsomokról lehúzom a héját (rövid időre forrásban lévő vízbe teszem, és így pillanatok alatt megvan) és kockára szeletelem.
Kevés olajat melegítek egy lábasban, erre teszem a hagymát, rá a só és jól átpárolom. Utána hozzáteszem a paprikát majd a paradicsomot is. Lefedve -lassú tűzön- főzöm kb. 15-20 percig, majd a fedőt levéve, nagy lángon -ráöntöm a felvert tojásokat és készre sütöm.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése