Egy zománcozott tálban összekeverünk 3 dkg zsírt (vagy 4 dkg margarint), 1 egész tojást, 15 dkgcukrot, 2 evőkanál langyos mézet, 4 evőkanál tejet és egy csapott teáskanál szódabikarbónát. Tűzön addig főzzük, amíg a massza éppen felforr - főzni nem szabad! Ezután hozzáadunk 45 dkg lisztet, összegyúrjuk és 3 lapra osztjuk. Kisodorjuk, és tepsi hátán külön-külön sütjük.
Krém: 6 dl tejben 4 púpos evőkanál búzadarát jó sűrűre főzünk 15 dkg cukorral, majd kihűtjük kicsit és belekeverünk 20 dkg vajat.
Összeállítás: az első lapot megkenjük sárgabarack lekvárral, majd rá a krém fele, erre a következő lap, amire szintén lekvár és krém, majd az utolsó lappal befedjük.
Egy kis nehezékkel lenyomatva másnapig pihentetjük, akkorra megpuhul.
Aki szereti, bevonhatja csokimázzal is...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése