A párom fiának a névnapjára készült....
Először úgy gondoltam, bonyolult valamiről lesz szó, aztán utána néztem itt-ott, és kiderült, bármilyen fagyiból megvalósítható, igazából csak formába kell önteni, díszíteni és kész.
Nos én a fagyit is magam készítettem el, valódi eperből (már magyarból!) és mondhatom, az íze igazán magáért beszél....
40 dkg eper (fagyasztott is jó)
2 dl tej
2 dl tejszín
10 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé (lehetőleg frissen facsart)
Az epret a tejjel, a cukorral és a citromlével összeturmixoltam, a tejszínt felvertem, majd a kettőt összedolgoztam. Formába öntöttem (én most egy kuglófformát választottam) és már mehetett is a fagyasztóba!
Tálalás előtt egy kicsivel kivettem a mélyhűtőből, kevéske tejszínnel és csokilevélkével díszítettem (sajnos a félretett eper a hasamba került, így díszíteni már nem maradt...) - persze ez már mindenkinek a fantáziájára van bízva!
Lehetett volna egy vékonyka piskóta alapot is készíteni, vagy akár csak tojásfehérjéből készült sütialapot, nekem erre most nem volt időm...
Először úgy gondoltam, bonyolult valamiről lesz szó, aztán utána néztem itt-ott, és kiderült, bármilyen fagyiból megvalósítható, igazából csak formába kell önteni, díszíteni és kész.
Nos én a fagyit is magam készítettem el, valódi eperből (már magyarból!) és mondhatom, az íze igazán magáért beszél....
40 dkg eper (fagyasztott is jó)
2 dl tej
2 dl tejszín
10 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé (lehetőleg frissen facsart)
Az epret a tejjel, a cukorral és a citromlével összeturmixoltam, a tejszínt felvertem, majd a kettőt összedolgoztam. Formába öntöttem (én most egy kuglófformát választottam) és már mehetett is a fagyasztóba!
Tálalás előtt egy kicsivel kivettem a mélyhűtőből, kevéske tejszínnel és csokilevélkével díszítettem (sajnos a félretett eper a hasamba került, így díszíteni már nem maradt...) - persze ez már mindenkinek a fantáziájára van bízva!
Lehetett volna egy vékonyka piskóta alapot is készíteni, vagy akár csak tojásfehérjéből készült sütialapot, nekem erre most nem volt időm...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése