Tegnap este kipróbáltam a csokis madártejet...Mivel nagyon szeretjük a csokit, főleg az étcsokoládé jobb minőségű változatára vagyunk rákattanva mostanság....gondoltam, kipróbálom...Vésztartaléknak azért a fele adagot hagyományosan készítettem :)Nem kellett volna, ugyanis nagyon finomra sikeredett, pedig szőlőcukorral készült!1 l tej6 db tojás12 dkg jó minőségű étcsokoládé6 evőkanál szőlőcukor + 1 kanálnyi a habhozvanília aroma vagy vaníliás cukor ízlés szerintcsipet sóA 6 tojás fehérjét egy kevés cukorral és pici sóval keményre felverni, majd eközben a tejet felforralni és abba galuskákat szaggatni a kemény habból (én teáskanálnyi adagokat készítek, nem szeretem a túl nagy "madárkákat". Átforgatva kell főzni mindkét oldalát, majd szűrőkanállal kiemelem és félreteszem.A tojássárgákat a cukorral, vaníliával habosra keverem, majd az újra forrásban lévő tejhez, amibe közben beletördeltem a csokoládét, keverem. Felforralom és kész.Üvegedénybe átmerem, tetejére teszem a "madarakat" és jól lehűtöm.Tálaláskor egy kis csokireszelékkel díszítem.A recept amit találtam így szólt...Legközelebb azonban a csokit előbb gőz felett megolvasztom, belekeverem a tojássárgás krémbe és úgy adom a forrásban lévő tejhez..szerintem úgy simább lesz...valamint, lehet emelem egy kicsit a csokiadagot is :) - persze ez mindenkinek az ízlésére van bízva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése