péntek, május 29, 2009

Provenci-csirke


Megint a lánykámtól.... A párjával és apósával közösen készült :)

1kg csirkemell
4 közepes fej vöröshagyma
3 evőkanál paradicsompüré
2,5 dl fehérbor
4dl víz
ízlés szerint provenc-i fűszerkeverék (vagy kakukkfű, rozmaring, menta, oregáno, bazsalikom)- mi a fűszerkeverékkel csináltuk és egy fél csomag ment bele,só, bors

A husit besózva, borsozva olajon pirosra sütjük, és egy tűzálló tálba rakjuk. A hagymát csíkokra vágjuk és megpirítjuk, egy kis olajon. Ezután a megpirult hagymára tesszük a paradicsompürét, a bort, a vizet és forrásig főzzük. Az elkészült paradicsomos-hagymás szószt a husira öntjük és a tetejére szórjuk a fűszerkeveréket (elvileg itt nem kéne összekeverni, de mi azért összekevertük), majd letakarjuk és még kb. 30 percig pároljuk (folyamatosan letakarva!). Rizzsel, vagy tepsis burgonyával tálaljuk(mi kukoricás rizzsel ettük és mivel nagyon szaftos szerintem a rízs jobb is mint a krumpli).
Az ízvilága nagyon franciás, úgyhogy aki az erősebb fűszerezést kedveli az a hagymás-paradicsomos szószt is sózza és borsozza!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése